srijeda, 17. siječnja 2018.

Di si bio 91e?!

Prije točno tjedan dana na facebooku je otvorena grupa Pula, 90-e koja je do sad skupila 941 članova (17. 1. 2018. u 11:24). Radi se o grupi za nostalgičare 90ih godina prošlog stoljeća, možda nekima i jedino vrijeme kada su živjeli. Opis grupje je sljedeći:
Grupa vezana za 90-e godine i generaciju koja je tih godina odrastala u Puli. Izlasci, koncerti, festivali, razne anegdote i sve ostalo uz te nezaboravne godine!
A u pinned postu piše:
Ciao ljudi, evo grupa vezana za Pulu u 90.-im godinama prošlog stoljeća, dakle slobodno ubacujte ljude koji su dio tog vremena, i uploadajte fotografije, videozapise i tome slično. Svrha je prisjetiti se razdoblja naše mladosti, izlazaka, koncerata, etc., pa da se možda u skorijoj buducnosti snimi i dokumentarni film o pulskim 90.-im, kao svojevrsni nastavak Grada izobilja. ŽIVJELI, M.
U jako kratko vrijeme okupilo se dosta ljudi, ali samo oni vezani za metal, punk, noise, dark i slične žanrove koji su izlazili u disco Colosseum u hotelu Puli, u Circolo ili Uljanik dok je bio Rock Club. Nema bajkera, “šminkera” iz Piramide i Aquariusa i sličnih. Ustvari, možda i ima. Dosta ljudi koji su tada bili tipični posjetioci Piramide, Aquariusa i Plompe danas se furaju da su od uvijek bili punkeri, metalci i tako to. Čak se furaju da su neki nositelji scene. Baš sam se nedavno čudio nekima generacijski bliskima da kako to da ih nikad nisam vidio ranije i tek prije nekoliko godina sam ih počeo viđati u điru.
Ono što je iz prve bilo primjetljivo je da su se metalci najviše naslikavali, da su imali dosta žena u društvu za razliku od punkera i da su se družili s neonacistima onako, normalno. Jedan od tih je bio umješan u pokušaje ubojstva ispred Rojca 2005. godine, samo nije osuđen (inače, istina, izašao je iz punk đireva). S njima su se, barem po jednoj slici, maškarali u black metal action figures (ono farbanje lica u nadrkane pande). Dosta slika su iz soba, valjda prije izlazaka. Poziranje.
Iza njih slično su radili darkeri i noiseri. Isto naslikavanje doma prije izalazaka. Punkeri manje i od toga više na putovanjima.

Da ne ispadne da sam došao sam do tog zaključka i zlonamjerno (stvarno nemam zle namjere). Drugi su isto to primjetili. Evo par komentara:

Dalje ide komentar od jednog tipa:
Pa jedna žena piše da su šminkeri:
Druga da su narcisoidni pa se naslikavaju:
A jedan tip se pita tko će pobjediti u nostalgiji:
Ono što je zanimljivo je da su devedesete ponovno u modi i drugdje u svijetu tako da uskoro izlazi nova Netflix serija "Everything Sucks!". Pretpostavljam da će dočarati devedesete tako da će svi puno pušiti, to sam primijetio u novijim američkim filmovima i serijama čija radnja je u prošlosti.
Zanimljivo mi je kako mnogi fuladiraju cijele devedesete pa stave slike iz osamdesetih ili dvijetisućitih. Zanimljivo je kako funkcioniraju sjećanja i vrijeme općenito.
Zanimljivo je i da prije godinu dana nisam baš fulao :)

Nema komentara:

Objavi komentar

Pratitelji

Arhiva bloga